2 weken met het campertje op pad
Door: Diane
Blijf op de hoogte en volg Diane
02 April 2024 | Australië, Denham
Dag 16
Vandaag via Perth naar onze volgende bestemming gereden. 2 weken geleden sliepen we daar nog maar inmiddels hebben we alweer zoveel gezien en lijkt het alsof we al veel langer weg zijn!
We reden eerst naar het Yanchep NP en hoopten daar een koala te zien. Ik geloof dat dat de enige plek is waar dat zou kunnen deze vakantie. En gelukkig troffen we er 2 waarvan er 1 slecht te zien was omdat ie lekker lui tussen een paar takken hing. Maar de 2e konden we echt goed zien. Te schattig die beestjes. Doorgereden naar de zandduinen in Lancelin waar je kon sandboarden. Al eens geprobeerd in Peru en dat bleek geen succes haha. Wel supermooi om die uitgestrekte witte duinen zo te zien. Samen uiteraard een bergje beklommen. Overigens kwamen we die witte duinen/bergen ook nog vaker tegen op weg naar de camping. We komen alweer meer in een onbewoonde wereld waar het groen en oranje is maar dus ook met veel witte zandduinen.
Toen door naar Nambung NP om de Pinnacles te bewonderen. Maar we kwamen in een file terecht omdat er een mega ongeluk was gebeurd en zelfs de traumaheli kwam.
Mazzel dat je dichtbij Perth zit anders kan je denk ik wel even wachten op hulp. Dus we stonden wel een tijdje stil. Konden we mooi alvast de foto's uitzoeken want we maken er uiteraard weer veel te veel!
De Pinnacles zijn ongeveer 30000 jaar oud en liggen in een woestijngebied en het zijn een soort van zandsteenzuilen maar bizar om te zien hoe ze verspreid over dat stukje woestijn liggen. Hoe het toch allemaal zo kan ontstaan?!
Het was fijn dat we de 400km vandaag steeds konden onderbreken met een bezienswaardigheid. Het laatste half uur heeft Andre Hazes senior ons er doorheen getrokken en al meezingend bereikten we de camping. Morgen wederom een dag van 400km maar ook weer veel te zien!
Dag 17
Vandaag een aardig reisdagje maar onderweg weer genoeg te zien. Als eerste stop een koffiestop in Geraldton. Ik dacht even lief snel een verse koffie voor Kaar te halen maar de bonen moesten nog geplukt en verwerkt worden want dat duurde 20 minuten voor een bakkie koffie!. Maar ach we hebben vakantie en we zaten heerlijk in de zon. We wilden nog even wat boodschappen doen maar alles was dicht want ook hier geldt dat het bijna Pasen is. Gelukkig hebben we nog voor dagen eten en water! Dat het Paasweekend is, zie je ook wel aan het verkeer. Het lijkt wel of iedereen zn caravan uit de stalling heeft gehaald.
Onderweg nog verschillende stops gemaakt. Als eerste bij de Hutt Lagoon, the pink lake. Inderdaad rose/paars van kleur. Weer eens wat anders.
Daarna langs de kust verder gereden met mooie kliffen zoals Natural Bridge en Island Rock.
Het enige negatieve hier zijn de vliegen die er ineens zijn. Vreselijk. Hoe hard het ook waait, ze blijven komen. Je hebt twee soorten. De kleine voel je nauwelijks maar zijn er in grote getalen. Dan heb je nog een soort die zoemt en op je gezicht gaat zitten. In/op je neus, op je lippen en wangen, achter je bril. AFSCHUWELIJK en dan daarbij dat zoemen.
We hopen dat dat een tijdelijk iets is maar zijn bang dat we deze nieuwe huisvrienden gaan houden. Nu is het donker en zitten we buiten en er is geen vlieg te bekennen dus blijkbaar alleen bij hitte want vandaag was het 33 graden. Wel weer een prachtige sterrenhemel. Er is een combinatie van sterren die we altijd zien maar of het nu de steelpan, koekenpan of fluitketel is...we weten het niet haha. Een lekkere curry met rijst gemaakt en ik ga zo maar weer eens proberen van Karin te winnen met Skipbo.
Dag 18
Vandaag wilden we alle highlights van Kalbarri NP gaan bekijken. Gister waren we al gewaarschuwd dat de temperatuur in het park kan oplopen tot 40 gr en je loopt nergens beschut en je moest 3 liter water pp meenemen!! Nu hebben we ons campertje bij ons dus sws altijd alles bij ons. We bedachten dat we lkkr vroeg het park in zouden gaan want dan is het nog niet zo warm. Dus half 7 de wekker, snel ontbijten en weg. Maar maar om ons tegen de vliegen te beschermen eerst even naar de supermarkt om te kijken of ze een vliegennet hadden om over je hoofd en nek te doen. Gelukkig hadden ze die nog! Dat was echt onze redding. De highlights zoals Zbend en Nature Window waren echt heel mooi. Zbend deed ons gelijk aan de Grand Canyon denken maar dan in het klein. De wandelingen er naartoe stonden als class 3 a 4 dus medium tot redelijk zwaar maar dat viel heel erg mee. Het was ook nog redelijk bewolkt dus het was "maar" 32 graden om 9 uur! We zagen het vanaf de camping in no time oplopen van 23 graden naar 32 graden!! En wat waren we blij met de netjes om ons hoofd. We dachten natuurlijk flink voor schut te lopen maar bijna iedereen droeg ze en degene die ze niet had die waren constant met hun handen aan het wapperen haha. Volgens de locals hier wordt het minder naarmate we naar boven reizen...gelukkig.
We waren dus vroeg het park weer uit en zijn doorgereden naar een graspark aan een stuk strand waar we konden relaxen, boek lezen en even helemaal niks...heerlijk!
Vanavond staan er pannenkoeken op het menu en morgen reizen we door naar Denham waar we mogelijk dolfijnen gaan zien.
Dag 19
Vandaag een stukje moeten rijden. Inmiddels al 3800km gereden in 2 weken. Daar doe ik met mn priveauto ruim een half jaar over haha. Ik zou bijna zeggen gelukkig reden we wat langer in de camperwant het was 37 graden dus heerlijk met de airvo aan. Ook in dit gedeelte geldt.. als je buiten bent, komen die vliegen weer. Die beesten gaan heel hinderlijk net iets je neus in of net iets je oor in en blijven te lang op je lip zitten of kruipen achter je bril. Vreselijk. Dus ons vliegennetje maar weer op. Dat werkt wel super! Ik zou best in Australië kunnen wonen maar niet in een gebied met die vreselijke hinderlijke vliegen!
We reden eerst naar Hamelin Pool en daar kon je iets van stromatolites in het water zien. Daar aangekomen liepen we naar de zee maar wat bleek...de boardwalk was gesloten ivm instortingsgevaar na 1 of andere orkaan...in 2021!!! Waarom men dan niet aan het begin van de weg een bord plaatst met daarop met koeieletters dat het gesloten is. Nee, dan laat je lekker iedereen daar voor niks naartoe rijden!!! Ik overweeg een klacht te schrijven haha.
Daarna een stop bijShell Beach. Dat is een prachtig wit strand met i.p.v zand allemaal hele kleine witte schelpjes. De zee is daar net badwater qua temperatuur dus zelfs ik ging erin. Dat geeft hoop voor de andere mooie stranden die nog komen gaan en waar je top kan snorkelen.
De tweede stop was bij Eagle Bluff lookout. Daar zagen we vanaf de boardwalk een zeekoe ( manatee ), een eagleray en een kleine haai. Het water was kraakhelder. Gaaf hoor.
Op de camping aangekomen eerst maar eens even een wasje gedaan. Heerlijk weer een schoon bed.
Gelukkig hebben we voor het eten nog macaronisaus in de koelkast staan want je kunt niet koken hier. Alle campings hebben een campkitchen waarvan sommige heel luxe maar hier niks. We hebben dus de gasfles voor het eerst sinds 2 weken gebruikt om alleen even de macaroni te koken.Nu voor het campertje buiten lezen. Geen vliegen hier en nog 26 graden...heerlijk! Morgen naar Monkey Mia waar de dolfijnen, als ze er zelf zin in hebben, naar het strand komen. Zal vast commercieel zijn maar gelezen dat alles onder supervisie gaat dus we gaan daar toch even een bezoekjebrengen en een ochtendje aan het strand doorbrengen!
01 April 2024 - 09:56
Kees:
Veel plezier dames, klinkt allemaal heel mooi. Lekker blijven genieten.
04 April 2024 - 14:40
Spaapie:
Daantje. Een eagleray is een roggen soort. Wel familie van de haai.
dat even terzijde.
In goldrush zien we ook die vele vieze vliegen terwijl ze aan het delven zijn verschrikkelijk lijkt me dat.
Op naar jullie volgende belevenissen.